Saç Düzleştirici Tamiri
Saç Düzleştirici Nedir, Tamiri Nasıl Yapılır?
Üsküdar Saç Maşası Tamiri Saç düzleştiricileri adından anlaşılacağı üzere saçı düzleştirmek hatta çeşitli uğraşlar sonucunda saça şekil vermek mümkün. Saçların güzel görünmesini sağlarken aynı zamanda dikkatli kullanılması gereken bir üründür.
Günün her saatinde ısınmasını bekleyerek kullanıma uygun hale gelir. Ardından istenilen şekilde bozuk olan saçların düzenli görünmesini sağlar. Daha çok kadınlar tarafından kullanılsa da günümüzde erkeklerde kullanmaktadır. O kadar yaygınlaşmıştır ki ürünü üreten birçok marka vardır.
Ürünler üzerinde aparat, gövde ve sıcaklığı sağlayan rezistans bulunur. Isınan saç düzleştiricisi kullanım için hazır olur fakat unutmamak da fayda var sıcaklığa dikkat edilmelidir. Ayrıca kullanım ömürleri sınırlı olan ürünlerdir. Arızalanabilir bu durumda yapılacaklara göz atalım.
Arıza Nedenleri
Cihaz sıcaklığı ayarlandığı halde ısınmıyor, sorun oluşturuyorsa aşağıdaki nedenlere bağlı olabilir.
- Saç düzleştiricisi hiç çalışmıyor olabilir.
- Üzerinde bulunan gövdesinde deformasyon ve erime olabilir.
- Ürünün çalışmasına yarayan kademe anahtarı bozulmuş olabilir.
- Saç düzleştiricisi uzun süre çalışır konumda olduğu halde istenilen ısıya gelmeyebilir.
Cihaz Hiç Çalışmıyor
Çözüm için öncelikli olarak cihaza enerji gelip gelmediğine bakılır. Prize takıldıktan sonra kontrol edilir. Çalışmıyorsa sürekli kullanılan ürün olduğu için kablolarına bakılır. Şayet kablolarda deforme ve eziklik varsa sebebi bu olabilir. Bu durumda kablo değişimi yapılması gerekir. Fakat kablodan kaynaklı olduğunu anlamak için avometre ile ölçmeliyiz.
Ürün fazla kullanıldığında aşırı ısıdan dolayı kendini korumaya almak için çalışmayı durdurabilir. Soğuduktan sonra çalıştırılması daha uygun olur. Cihazın rezistansı ya da anahtarı bozulmuş olabilir. Bunların kontrolünü yapmak için cihazı açıp içine bakmak gerekiyor. Eğer bilginiz yoksa Usta Elektrikçi firmasını aramak işinizi kolaylaştıracaktır.
Kablo bozulmuş ise piyasa araştırması yapılarak uygun fiyata kablo alınabilir.
Gövdede Plastik Kısmında Deformasyon ve Erime Var
Böyle bir durumda karşılaşıldığında öncelikle rezistansın bulunduğu kısım bozulmuş olabilir. Plastiğe temas edebilir bu da deformasyon ve erimeye neden olur. Ayrıca termik bozulmuş ve bundan dolayı fazla ısınarak böyle bir zarar vermiş olabilir.
Kademe anahtarı bozuk olabilir
Cihazın içi açıldığında her ey görüleceği için ilk bakılması gereken kademe anahtarının durumudur. Bozulmuşsa değiştirmek gereklidir. Özellikle değişimden sonra hala sorun devam ediyorsa devre elemanlarında sorun olabilir.
Isıtıcı Belli Bir Müddet Çalışıyor Fakat İstediğimiz Isıya Gelmiyor
Rezistans sorunlu olabilir fakat rezistanstan önce termiğe bakılması gerekir. Bu konuda Usta Elektrikçi firması ile görüşmeniz çözüm konusunda işini kolaylaştıracaktır.