Üsküdar Güvenlik Kamerası Kurulumu
Üsküdar Güvenlik Kamerası Kurulumu
Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır
Öncelikle kurulumun yapılacağı ortamın keşfi düzenlenmesi gerekmektedir. Keşif yapıldıktan sonra kaç adet kameranın kurulacağı sayı belirlenip kurulumun yapılacağı alan hazır hale getirilip ve kameraların açısı belirlenir. Talep edilen kamera çeşidine göre AHD veya IP kamera olarak ve kurulacak alana göre tercih edebilirsiniz. Kurulum yapılan kamera sisteminin uydu üzerinden izlenebilmesi için kameraların iletmiş olduğu video görüntüsünün Radyo frekansı sinyaline dönüşüm yapılmalıdır. Radyo frekansı aracılığı ile yapılan bu döngü ve diğer kurulum işlemleri Usta Elektrikçi teknik servisi tarafından yapılır.
Kamera Montajı Gerekli Ekipmanlar
- BNC Konektör(Kullanılacak Kameraya Göre)
- Jak
- CCTV Coaxiel Kablo
- Adaptör
- Harddisk
- AHD, IP veya PTZ Güvenlik Kamerası
- Kayıt Cihazı
- Kamera kurulumu tamamlandıktan sonra, anlık görüntüler mobil cihazınıza yükleyeceğiniz uygulama ya da internet sitesi üzerinden takip edilmeye başlanır.
AHD Analog HD Kamera Nedir?
AHD kamera, analog CCTV altyapısını kullanarak 720p ve 1080p çözünürlükte görüntü elde edilebilen gelişmiş bir teknolojidir. 2014 yılı sonlarında duyurulan AHD teknolojisi, koaksiyel kablo üzerinden aktarılan analog video sinyalinin, AHD-DVR dijital kayıt cihazı tarafında işlenmesi esasına göre çalışmaktadır. AHD kamera teknolojisi geleneksel analog güvenlik sistemleri ile aynı altyapıyı kullanmakta olup HD kalitesinde yüksek çözünürlükte görüntü vermesi ve ekonomik bir sistem olmasından ötürü müşterilerin tercih sebepleri arasındadır.
AHD kamera sisteminin stabil çalışmasının yanı sıra diğer bir avantajı da, mevcut CCTV analog kamera sisteminizin kablolamasını değiştirmeden mevcut kameralarınızı AHD kameralarla, mevcut DVR kayıt cihazının da AHD-DVR kayıt cihazı ile değiştirmesi yeterlidir. Bu nedenle mevcut güvenlik sisteminizin AHD teknolojisine geçirilmesi oldukça düşük maliyetlerle gerçekleştirilmektedir.
Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Olmalı?
Güvenlik kamerası kurulumu temel bir elektronik bilgisi gerektirdiğinden, profesyonel kişiler tarafından yapılması gereklidir. Kurulum sırasında bazı teknik donanımlara ihtiyaç duyulacaktır. BNC konnektör, enerji soketi, CCTV kablo, DVR kayıt cihazı, adaptör gerekli ekipmanlar arasındadır. Yan keski, karga burnu, tornavida, elektrik bandı gibi araçlara da ihtiyaç duyulabilmektedir. Tüm malzemelerin kaliteli malzemelerden üretilmiş olduklarından emin olunmalıdır. Adaptör seçiminde kameraya sayısına göre seçim yapılmalıdır. Örnek verilmek gerekirse; 12 Volt 3 Amper adaptör ile 4 kamerayı çalıştırabilirsiniz. Adapörün amperi arttıkça, çalıştıracağı kamera sayısı da artacaktır.
Kör Nokta Kalmayacak Şekilde Düzenleme Nasıl Yapılır?
Günümüz teknolojisinin getirdiği yenilikler sayesinde tek bir kamera kullanılarak bile oldukça geniş bir alanın takibi yapılabilmektedir. Balıkgözü kameralar ya da panoramik lensler, kör noktaların oluşmaması için kullanılan metotlar arasındadır. Sabit kameralar yerine hareketli kameraların tercihi ile de kör nokta sayısı azaltılabilmektedir.
GÜVENLİK KAMERASI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
Dış mekan ya da iç mekanlarda kullanılmak üzere farklı kamera çeşitleri bulunmaktadır. Hareketli, sabit, gece görüşü, zoom yapabilen, kızılötesi bağlantılı, kablosuz kameralar çeşitler arasında sayılabilir. Kutu kameralar, güvenlik kamerası denildiğinde akılda ilk canlanan kamera şekline sahiptir. Lenslerinde isteğe göre değişiklik yapılabildiğinden, pratik bir kullanıma sahiptir. Ofis, apartman gibi iç mekanlarda yaygın olarak kullanılır. Dış ortamlarda kullanımı için etrafının uygun ebatlardaki kasalar ile muhafaza edilmesi gerekir.
Dome kameralar, spot aydınlatmalara ya da yangın alarmlarına benzer bir şekle sahiptir. Hızlı, kızılötesi ve saldırılara karşı dayanıklı çeşitleri mevcuttur. İç mekan kullanımına uygun olacak şekilde tasarlanmışlardır. Kızılötesi kameralar, gece karanlığında bile görüntü alabilen kameralardır. Sudan ya da tozdan etkilenmezler. Kamera muhafazası, kamera ayağı ya da CCTV kamera lensi gerektirmediğinden, kolayca monte edilerek kullanılabilir.
Kablosuz analog kameralar, aldıkları görüntüleri radyo dalgalarını kullanarak analag sinyaller olarak gönderir. Tek bir kontrol noktasından değil, farklı pek çok noktadan takip edilebilir. Gönderdikleri sinyallerin iletim mesafesi ise 100 metredir. IP kameralar da analog kameralar gibi kablosuz olarak çalışır. Ethernet bağlantısı ile yayın yapabilirler. Görüntüleri incelemek için herhangi bir bilgisayar üzerinden internet erişimine sahip olmak yeterlidir. İç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Dış mekanlarda da zarar görmemesi için muhafaza edilmelidir. PTZ kameraların görüntü açıları dijital ortamlardan kontrol edilebilmektedir. İngilizce pan, tilt ve zoom kelimelerinden ismini alan bu kameralar, alarm durumunda belirlenen bölge üzerinde sürekli görüntü sağlayabilir.
Üsküdar Güvenlik Kamerası Kurulumu
Güvenlik ihlallerinin engellenmesi amacıyla tercih edilen sistemler, son yıllarda hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Tüm şartlarda kesintisiz hizmet vermesi gereken kameralar deneyimli ekiplerin tercihi ile belirlenmeli ve uygulama aşamasında da kaliteli hizmet seçenekleri dikkate alınmalıdır.
Kamera seçimi kadar, Kayıt sistemi ve İzleme sistemi de son derece önemlidir.
Kameranın kullanım alanı; ortam koşullarına uygun kasanın belirlenebilmesi için kameranın kullanılacağı yerin doğru tespit edilmesi gerekmektedir. Dış ortamlarda kullanılacak olan kameraların muhafazalı kasaları olmalıdır. Güvenlik kamerası seçerken çözünürlük konusunda da son derece titiz
davranmak gerekmektedir. Güvenlik sistemleri hırsızlar için caydırıcı bir etki gösterse de yaşanabilecek sorunların sadece hırsızlıkla sınırlı kalmaması da söz konusu olabilir. Büyük boyutta ve kaliteli bir görüntü tercihinde ekiplerimiz alan için uygun ürünü seçmek konusunda da yönlendirme yapacaktır. Kamera seçiminin kullanım yerine ve önemine göre belirlenmesi son derece önemlidir. Halka açık alanlarda yüksek çözünürlüklü kameralar tercih edilmelidir.